ISO-fagene blir omfattet av VO

Fellesforbundet har fått gjennomslag for sitt krav om at ISO-fagbedrifter som har sin virksomhet innrettet mot verfts- og petroleumsindustrien skal ha Verkstedsoverenskomsten som tariffavtale.

- Dette er en fantastisk god nyhet som Fellesforbundet har jobbet hardt for å få til i mange år. Nyheten vil bli veldig godt mottatt blant ISO-fagsmedlemmer som jobber i leverandørindustrien, sier forbundssekretær Jørn Eggum i en pressemelding fra Fellesforbundet

- Saken ble løst under forhandlingene og bringes derfor ikke inn i meklingen for frontfagene. Dette betyr at våre medlemmer som dette gjelder, vil være omfattet av årets frontfagsoppgjør. De skal altså stemme under uravstemningen på Verkstedoverenskomsten. Innen 13. april vil det bli klarlagt hvilke bedrifter og medlemmer dette gjelder, legger han til.

Når saken ble løst på denne måten var det fordi landsforeningene i NHO og hovedorganisasjonen selv klarte å bli enige om å akseptere en slik løsning. Det har vært hektisk møtevirksomhet de siste dagene for å løse denne saken.

Bedrifter innrettet mot bygg og anlegg skal fortsatt være omfattet av FOB.