Moldes største feltutbygging

Den største feltutbyggingen i Møre og Romsdal noen gang kommer ut på anbud i løpet av våren.

Det er snakk om 300 nye boliger som skal bygges på Eikrem øst for Molde sentrum. Det er et prosjekt med en utbyggingskostnad på 1,3-1,5 milliarder kroner. Det er ferdig regulert og finansiert. Salget begynner 12. april og byggearbeidene starter til høsten.

– Første anbud er opparbeidelse av hele området, deretter en trinnvis utbygging over 5-7 år, sier styreleder Erik Berg i Eikrem Utbygging AS til Byggeindustrien.

Første byggetrinn blir 66 terasserte leiligheter som skal ferdigstilles i løpet av 18 måneder.

Berg sier at det naturligvis er slik at den som får anbudet på første byggetrinn ligger godt an i fortsettelsen, forutsatt at erfaringene er gode.

I Molde er det allerede tilrettelagt for 650 nye boliger i Årølia og andre områder øst for sentrum. I tillegg kommer nå Eikrem Panorama med 300 boliger.

Eikrem Panorama er organsiert som et borettslag, med 50 prosent fellesgjeld som er avdragsfri i 30 år og 50 prosent innskudd.

– Dette vil gjøre inngangsbilletten rimeligere, sier Berg, som er største enkeltaksjonær.

Berg Invest eier 33,33 prosent av selskapet. De øvrige aktørene er Molde Boligbyggelag (MOBO), Hamnegata 47 ANS, Puls Eiendom og TT prosjekt med en andel på 16,67 prosent hver.

Fylkesplansjef Ole Helge Haugen i Møre og Romsdal fylkeskommune sier i en kommentar at mangel på boliger har skapt et stort press i Molde.

– Det har vært en unaturlig høy folkevekst i enkelte av byens omegnskommuner, sier Haugen.

Dette har ført til stor innpendling til byen. Fylkesstatistikken for Møre og Romsdal for 2011 forteller at det er 5218 personer som hver dag pendler inn til Molde på jobb og 1968 som pendler ut. For Ålesund er tilsvarende tall 7386 som pendler inn til byen daglig og 4061 som pendler ut. 1640 pendler inn til Kristiansund på jobb og 1902 pendler ut.