Når man blir 66 først da tar Birken til

Slik var det i alle fall for den 72 år gamle Leca-veteranen Bernt M. Tvete.

- Det er først nå etter at jeg ble pensjonist at jeg har hatt nok egentid til å kunne prioritere trening, sier Bernt M. Tvete som måtte bli 66 år før han meldte seg på Birkebeinerrennet for første gang.

- I år fikk jeg min beste Birken-opplevelse så langt. Vi var heldige med både vær og føre, og når ting klaffer så er dette en veldig fin tur over fjellet, sier Bernt M. Tvete som tidligere var teknisk direktør i Exclay - en stabsorganisasjon som støttet opp på teknisk-, produksjon- og på markedssiden for de europeiske Leca-bedriftene.

- De siste 15 årene jobbet jeg nesten utelukkende utenlands, og da sier det seg selv at det ble lite med tid til å trene til renn som Birken. Det ble mest med rolige hyggeturer på ski i helgene. Men jeg har vært såpass heldig at jeg har holdt helsa godt, sier Tvete.

De siste årene har han trent mer aktivt med Birken for øye.

- Men uten at ambisjonsnivået er for høyt. Man skal ikke tro at man er verdensmester når man har passert 72 år. Det viktigste er at treningen er lystbetont, og for meg er gulroten at det gir ekstra overskudd i hverdagen, sier Tvete.

Veteranen gikk de 54 kilometrene mellom Rena og Lillehammer på imponerende 5,39. Det var han fornøyd med.

- Jeg klare å holde en fin kurve og det samme jevne tempoet hele veien. Smørningen med universal på toppen fungerte også bra, så jeg er godt fornøyd. Det er i alle fall nesten to timer raskere enn det jeg klarte i 2006. Den gangen hadde vi et forferdelig føre og bare motvind, sier Bernt M. Tvete.

72-åringen var en av over 200 løpere som stilte opp i Birkebeinerrennet under fanen til Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien.