Omkom da elementer raste i Trondheim

Flere betongelementer falt ned på en byggeplass på Brattørkaia i Trondheim fredag 16. mars. En person er omkommet. (OPPDATERT)

Bygningsarbeideren ble sett da han ble med raset, og operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt bekreftet overfor NTB ved 12-tiden at mannen var funnet omkommet.

Ulykken skjedde like etter klokka 8, da et 20-25 meter langt og 1,5 meter bredt betongelement knakk under montering i den øverste etasjen på bygget og rev med seg mannen.

Ifølge Adresseavisen skal om lag 50 tonn bygningsmasse ha rast ut.

Politiet fryktet lenge at det skulle rase enda mer fra bygget, men seinere ble det ansett som trygt å jobbe på stedet.

– Nå arbeider vi med å finne ut hva som forårsaket ulykken, sier Kimo.

Arbeidstilsynet bistår politiet i etterforskningen.

– Aldri opplevd lignende
Det er Brattørkaia AS som er eier og utbygger på tomten, og det var et kontorbygg under oppføring som raste. Det er Reinertsen AS som har byggeoppdraget.

– Så vidt meg bekjent har vi aldri opplevd noe lignende, sier Reinertsen-direktør Trond Soligard til NRK.

Selskapet vil finne ut hvorfor en betongblokk kollapset og kostet en mann livet.

– Skal tåle betydelig belastning
– Vi har en arbeidsgruppe med våre samarbeidspartnere som er direkte involvert, og en arbeidsgruppe med våre spesialister på konstruksjon, som har begynt å jobbe med å finne årsaken. I tillegg engasjerer vi ekstern ekspertise. Vi håper å få tatt prøver av materialet om ikke så altfor lang tid, sier Soligard.

Betongelementet skal i utgangspunktet være meget solid, og så langt er det usikkert hva som var grunnen til at det kollapset.

– Det skal tåle betydelig belastning, så det skal absolutt holde, sier Soligard.

- Dette er en tragisk ulykke og vi i Entra bistår nå Arbeidstilsynet, Politiet og entreprenør Reinertsen så godt vi kan i deres arbeid. Samtidig går våre tanker til de pårørende og de involverte, sier Bjørn Holm, direktør prosjekt og utvikling i Entra Eiendom.

Bygget som ulykken skjedde på skal bli et kontorbygg med totalareal på 20 000 kvm, og skal i utgangspunktet stå ferdig i januar 2013. Selskapet Brattørkaia AS utvikler området på Brattørkaia. Entra Eiendom eier 52 prosent av selskapet, sammen med Koteng Holding AS og Utstillingsplassen Eiendom AS.

Det er selskapet Brattørkaia AS som utvikler området på Brattørkaia. Entra Eiendom eier 52 prosent av selskapet, sammen med Koteng Holding AS og Utstillingsplassen Eiendom AS. Det er et kontorbygg som er under oppføring på området. Reinertsen AS er entrenør.