E6 i Sør-Trøndelag åpnet etter ras

Et stort jordras sperret natt til tirsdag E6 og jernbanesporet i Soknedal i Midtre Gauldal kommune i Sør-Trøndelag. Veien var stengt i vel to timer før den ble åpnet tirsdag morgen.

– Raset, som er et par hundre meter bredt, gikk 1,3 kilometer sør for Korporalsbrua på E6. Det er ingen hus i området. Ingen er skadd, og ingen biler er tatt av raset, forteller operasjonsleder Trude Carlsson i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om raset like før klokken 4 natt til tirsdag. Veien ble ryddet av mannskaper fra Mesta, og klokken 6.24 ble den åpnet for normal trafikk.

Raset har gått også over jernbanesporet, og dermed er Dovrebanen sperret.

– Våre mannskaper har sett på forholdene, og raset har gått over sporet. Selve skinnegangen ser ut til å ha klart seg, men stolpene som holder kjøreledningene oppe ligger hulter til bulter, forteller pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket.

Dovrebanen vil inntil videre være stengt mellom Soknedal og Støren. Arbeidet med å reparere strekningen kan ta noe tid.

– Det har regnet kontinuerlig i 24 timer i området. Hvor lang tid det vil ta å reparere og rydde opp, er det for tidlig å si noe om. Vi arbeider med å skaffe til veie buss for tog fra Berkåk og videre i retning Trondheim for passasjerene på nordgående nattog, forteller Korslund. (©NTB)