Reiten kjøper Con-Form

Private Equity-selskapet Reiten & co kjøper 62 prosent av Con-Form.

- Con-Form har store vekstplaner. Vi opplever økende etterspørsel etter våre løsninger, og vi styrker både balanse og kompetanse for å innfri egne ambisjoner, sier Bjørn Bakke, gründer og styreformann i Con-Form, som i fjor omsatte for 570 millioner kroner.

Con-Form tilbyr komplette byggesystem for oppføring av råbygg i betong. Gjennom en årrekke har Con-Form vokst, både i Norge og Sverige. Et Reiten & Co fond kjøper nå aksjer og skyter inn egenkapital i Con-Form, og vil eie 62 prosent av selskapet.

Reiten & Co er et private equity selskap, som gjennom sine fond med norske og utenlandske investorer, investerer i selskap de mener har et langsiktig og godt vekstpotensial. Hvert år vurderer Reiten & Co flere hundre selskap, men det er kun et fåtall som slipper gjennom nåløyet. Det er fondet Reiten & Co Capital Partners VII L.P. (RCP VII) som investerer i Con-Form.

- Vi investerer i selskap med ambisiøs og dyktig ledelse som selv ser vekst, har god historikk og som har stor tro på egne produkter. Con-Form tilfredsstiller på alle disse områdene, og dessuten har selskapet jevnt over levert gode resultater gjennom en årrekke, sier Morten Viksøy i Reiten & Co. – Vi er glade for å kunne bidra på den videre reisen, sier han.

Videre vekst
I de siste 5 årene har Con-Form hatt en gjennomsnittlig omsetningsvekst på 16 prosent. Fra 2010 til 2011 steg salget med 50 prosent.

- Con-Forms vekst er i ferd med å bli enda sterkere. Markedet vokser og våre løsninger er fremtidsrettet og etterspurt. Våre kunder ser i stadig større grad også de økonomiske fordelene ved å bruke vårt system. Vi legger derfor til grunn en årlig veksttakt på 20-30 prosent, sier Bakke.

- Vi er på god vei til å doble omsetningen, og på veien dit vil trolig 2014 være det første året hvor vi kan notere milliard-omsetning, sier Bakke.

Con-Form har fire produksjonsfasiliteter i Norge og to i Sverige. Men den antatte veksten krever både ny produksjonskapasitet og oppgraderinger av eksisterende anlegg. Samtidig vil det bli behov for å styrke balansen. Ekstern kapitaltilførsel er avgjørende for å kunne vokse, og Reiten & Co fondet bidrar med flere titalls millioner kroner.

Hånd i hanske
- Reiten & Co er langsiktig i sitt eierskap, det gir oss et godt handlingsrom. I tillegg til investeringskapital har Reiten & Co erfaringer fra mange bransjer, og har på denne måten unik kompetanse som vil komme oss til gode. I sum er dette som hånd i hanske for oss, sier Bjørn Bakke.