Ny takstein fra Monier

Monier er klare for å utvide sortimentet. De lanserer nå tegltaksteinen Nova.

Dette er en krum teknisk tegltakstein som skal utfylle Monier sortimentet, både i form og funksjon. Det er en enkeltkrum teknisk tegltakstein, og skal være en teknisk avansert takstein som er svært enkel å legge, tåler det skandinaviske klimaet og som skal bli vakrere med årene.

Inspirasjonen til Nova er hentet fra gammel, håndlaget tegl som gir taket et tradisjonelt utseende. Samtidig har man brukt moderne, tekniske nyvinninger i produksjonsprosessen.

Taksteinen får en jevn finish fordi den presses i gipsformer. Variabel lekteavstand gjør den enkel å legge, og sporene på baksiden gir rette linjer på taket. I tillegg har den oppnådd toppkarakter i Moniers vind- og regntunneltest, der Nova holdt stand gjennom flere omganger med ulike regn- og vindforhold, samt kraftig regn; 70 liter/minutt ved meget lav takhelling.

- Mange av kundene våre er profesjonelle takleggere, og Nova er utviklet for å innfri deres høye krav, forteller teknisk sjef i Monier, Gunnar Solhaug.

- Det betyr ikke at den er vanskelig å legge for huseiere som ønsker å legge taket selv – snarere tvert imot. Nova gjør jobben enkel, rask og økonomisk. Den vil nok bli en favoritt til takrenovering av gamle bygninger, men egner seg like godt til nybygg avslutter Solhaug.

Noen av fordelene med Nova skal være variabel lekteavstand, høy stabilitet, spor som gir rette linjer og vannlås for høy vanntetthet.

Nova har et komplett tilbehørssortiment og lanseres i følgende farger og overflater: Naturell, Engobert Svart og Glassert Kullsvart.