Norges første hotell i Isolaft

Da luksushotellet Storfjord Hotell på Sunnmøre skulle utvide, var det avgjørende at det opprinnelige byggets tradisjonelle norske lafte-stil skulle videreføres – i kombinasjon med komfort og innemiljø.

Isolaft

Isolaft lanserte høsten 2011 et nytt byggesystem som bygger på de første patentene på «fremtidens laft» - det vil si en laftestokk som både gir bedre varmeisolering og fjerner krymp og setning i konstruksjonen, som er vanlig ved tradisjonell laft.

Materialvalget falt på Isolaft. Utvidelsen av Storfjord Hotell er det første prosjektet gjennom Isolafts nye helautomatiserte produksjonslinje – og blir Norges første hotell i Isolaft.

Produksjonen ved Isolaft ved Eidsvika på Sunnmøre starter nå til påske, og hotellet tar i mot de første gjestene i august.

Storfjord hotell ligger spektakulært til med panoramautsikt utover Sunnmørsalpene og Storfjorden, og har rike russere så vel som bryllupsgjester på gjestelisten. Stor aktivitet på reiselivsfronten gjør at hotellets eier 62NORD har tro på at utvidelsen fra 6 til 23 rom vil være en god investering.

Det er hotellets nye gjestehus som nå bygges i Isolaft. Dette skal gi hotellet et stabilt, tett og energibesparende bygg som kombinerer ny byggteknologi med tradisjonell, norsk byggeskikk.

- Kvalitet og jordnær luksus er noe som av det som sjarmerer våre gjester på Storfjord Hotell. Når utenlandske turister i high-end segmentet kommer hit til oss er det i konkurranse med noe av det beste reiselivet har å by på rundt i verden. Da må produktet vi selger være førsteklasses, fra de laftede veggene til servicen ellers på hotellet, sier Terje Devold, adm. dir. i 62NORD som eier Storfjord Hotell.

10 millioner kroner er investert i Isolafts nye produksjonslinje som vil gi større presisjon og større volum, kombinert med et av landets mest avanserte trebearbeidingssystemer.

Ambisjonen i kjølvannet av storinvesteringen er en vesentlig salgsvekst i årene som kommer – med et ønske om å kunne levere 50-60 hytter per år. Og dersom dagens ordrereserve og prognoser slår til, er det grunn for å se lyst på Isolaft-tilværelsen.