Norconsult har overtatt Riss Landskap

Norges største rådgiver Norconsult har overtatt virksomheten i Riss Landskap AS og styrker sitt landskapsmiljø på Bergenskontoret

Norconsult AS overtok 1. mars alle aksjene i Riss Landskap AS. Riss Landskap fortsetter fra samme tidspunkt sin virksomhet som en integrert del av Norconsult Bergen.

Riss Landskap har drevet rådgivende virksomhet innen landskapsplanlegging siden 1999 og har en meget sterk posisjon i regionen. Selskapet har fem ansatte som alle fortsetter i Norconsult etter overtakelsen.

– Vi ser frem til å bli en del av Norconsult-familien og ikke minst til å bli en del av et slagkraftig tverrfaglig rådgivermiljø i Bergensregionen for øvrig. Dagens marked etterspør i større grad denne tverrfagligheten, og vi vil nå nyte godt av Norconsults brede kompetansebase for å stå enda sterkere i konkurransen om oppdragene. Samtidig er det viktig for oss å opprettholde en mangfoldig prosjektportefølje med lokal forankring. Dette opplever vi at det er kultur for i Norconsult, og vi er sikre på at vi med dette kan betjene nye og tidligere kunder på en enda bedre måte, sier Laila Iren Isene som er daglig leder i Riss Landskap

– Med kjøpet av Riss Landskap fordobler vi vårt landskapsmiljø ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent rådgivermiljø. Riss Landskap og Norconsult har samme syn på fremtiden og både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen, og vi vil være i stand til å håndtere større, komplekse oppgaver, sier administrerende direktør i Norconsult, John Nyheim.

Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene, samt for å skape grunnlag for videre vekst, heter det i en pressemelding.

Norconsult er Norges største flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Selskapet er eiet av de ansatte og har ca 2250 medarbeidere, fordelt på 1700 i Norge og 550 i utlandet.