Kranselag for Norges største Scandic-hotell

Peab bygger det nye storhotellet på Fornebu som skal åpne i høst. 1. februar ble det arrangert kranselag.

Arrangementet markerte at en delmilepæl er nådd, men månedene fram mot åpning i høst blir hektiske.

Det er travle dager med over 300 i arbeid i de mest intensive periodene, og i høst skal hotellet stå klart med 334 rom med fantatisk utstikt. Tradisjonen tro var alle medarbeidere og samarbeidspartnere invitert til kranselag av byggherren.

– Det er alltid spesielt å markere tett bygg med et kranselag, vi holder fast ved en gammel tradisjon, sa adm dir Erik Løfsnes i IT Fornebu, som er byggherre for prosjektet.

Fornøyd med fremdriften
Han innledet sin tale på mange språk, vel vitende om at mange nasjonaliteter må til for å bygge Norges største Scandic-hotell.

– Jeg er fornøyd med at Peab holder fremdriften og er i rute med selve byggearbeidet. Vi andre kan planlegge med penn og papir, men det er håndverkerne som virkelig gjør jobben. Det er et krevende bygg med hektisk aktivitet, så det er bra at vi ikke har hatt noen skader. En sikker arbeidsplass er tross alt det viktigste, mente Erik Løfsnes, som naturligvis ser fram til hotellåpning.

Den beste beliggenheten
Svein Arild Støen-Mevold, adm dir i Scandic Hotels Norge, var veldig stolt av å presentere Scandics største hotell i Norge. Han fortalte at dette hotellet får flest rom, størst konferansekapasitet og har den beste beliggenheten på Fornebu.

– Fornebu blir ferdig utbygget på størrelse med Sandefjord by, og det er et stort behov for dette hotellet. At det er nærmest sluttsolgt fram mot jul 2012 bekrefter behovet, sa Støen-Mevold, som også understreket behovet for en sikker arbeidsplass.

En ekstremjobb
Adm dir Petter Moe i Peab AS uttalte at oppføringen av Scandic Hotel Fornebu er en ekstremjobb.

– Vi har opp mot 300 personer i arbeid og tidsfristen er stram. Det blir en krevende sluttfase. Peab har nettopp ferdigstilt et flott stort hotell i Trysil, og nå kommer dette. Vi begynner å få god erfaring med store hotell. Det viktige nå er god planlegging, samspill og at hver enkelt gjør det beste man kan. Vi har et halvt år igjen, og alle som er tilknyttet hotellet har en viktig funksjon for å få sluttført prosjektet i tide og med god kvalitet, understreket han.