Ny bestselger hos Mesterhus

Hos Norges største boligbygger har det tradisjonelle, nostalgiske huset Ninni vært salgsvinneren de siste 10 årene, men i 2011 var det et nytt hus som steg frem som salgsvinner.

- Vi har det siste året sett en endring når det gjelder hvilket hus som er det mestselgende huset hos Mesterhus. Den nye bestselgeren er huset Karita, som er et mer tidsriktig herskapelig hus på 200 kvadratmeter, sier Monica Blom Thorsen markedssjef i Mesterhus.

- Vi ser at stadig flere av våre moderne hustyper blir mer populære, blant annet huset Madelen som vi lanserte i mars 2011. Madelen er et godt eksempel på fremtidens bolig, med spennende nytt design og passivhusenes komfort og energieffektivitet. Dette kombinert med miljøvennlige solfangere og energieffektive ytterkonstruksjoner gjør Madelen til et hus for fremtiden.

- Madelen har siden lanseringen i mars blitt et etterspurt hus med tanke på at det kun har vært i markedet under et år. Det blir spennende å følge med om denne type hus blir den neste bestselgeren i årene som kommer, sier Thorsen.

Boligprodusentenes forening og Prognosesenteret la tirsdag frem en oppsummering av boligproduksjonen for 2011. Der ble igangsettingstallene for de 10 største boligprodusentene i Norge publisert. Mesterhus ble igjen den største boligbyggeren.

- Det gleder oss at boligbyggingen i Norge øker, og at Mesterhus for 13. år på rad er største boligbygger med en økning på 13 % i oppførte boliger, sier Thorsen.

- Kåringen av største boligbygger gjenspeiler antall igangsatte boliger, men vi gleder oss like mye over den fine veksten vi har hatt i salget. Mesterhus har økt salget med 22 % i 2011, noe som gjør at vi har en meget god ordrereserve å bygge på inn i 2012.

Total salgsøkning for boligbransjen i Norge var i 2011 på 17 %. Mesterhus økte med 22 %.