Statkraft overtar Bardufoss Kraftverk

Statkraft Energi AS og Troms Kraft Produksjon AS er enige om betingelsene for innløsning av Bardufoss Kraftverk.

Statkraft Energi AS løser inn eiendommer, anlegg og rettigheter knyttet til Bardufoss Kraftverk fra Troms Kraft Produksjon AS. Innløsningssummen er MNOK 450. Personell ved kraftverket vil etter konkurranserettslig avklaring bli overført til Statkraft.

- Jeg er tilfreds med at vi har blitt enige om betingelsene for innløsning av Bardufoss Kraftverk. Neste steg er å avklare konkurranserettslige spørsmål og deretter virksomhetsoverdragelse i henhold til arbeidsmiljøloven, sier konserndirektør Asbjørn Grundt.

Leieavtalen Troms Kraft hadde til fallrettighetene i Bardufoss gikk ut 1. mai 2010.
Statkraft og Troms Kraft var uenige om rettighetene ved avtalens utløp inntil en voldgiftsdom i september slo fast at leieavtalen er utløpt og at Statkraft har rett til å innløse kraftverket. Kraftverket er det nederste kraftverket i Barduelven og produserer om lag 225 GWh/år. Statkraft eier og driver de øvrige kraftverkene i Barduelven, Innset og Straumsmo.

Statkraft og Troms Kraft er også enige om en avtale om fallrettigheter i Guolasjåkka i Kåfjordvassdraget som Troms Kraft leier av Statkraft. Statkraft forplikter seg til i 2021 enten å selge fallrettigheter i Guolasjåkka til Troms Kraft eller motta en engangsbetaling av fremtidig leievederlag.

Statkraft og Troms Kraft har inngått en interimsavtale som sikrer drift av Bardufoss Kraftverk inntil de konkurranserettslige spørsmål er avklart.