Asak investerer 50 mill i ny fabrikk

Asak Miljøstein satser stort i Nord-Norge. Nordland Betong AS, som er en eierne av Asak Miljøstein, investerer over 50 millioner kroner på ny fabrikk på Langstranda i Bodø.

Fabrikken blir Nord-Europas mest moderne betongvarefabrikk, med det siste tilgjengelige innen produksjonsteknologi fra Tyskland. Byggingen startet i høst og fabrikken skal være klar for prøveproduksjon i begynnelsen av desember 2011, og i full drift i starten av 2012.

Økt etterspørsel i Nord-Norge
Asak Miljøstein forventer å omsette for 248 millioner kroner i 2011. De opplever økt etterspørsel etter sine varer i de nordlige fylkene.

- Den gamle fabrikken begynte å dra på årene noe som har medført kapasitetsproblemer og til dels ujevn kvalitet. Nå blir det en ny vår i nord, med nok varer og ikke minst nye muligheter for produktutvikling, forteller Tore Mosand, daglig leder i Nordland Betong.

– Vi ser en utvikling i det profesjonelle markedet både når det gjelder havneutbygging og næringsutvikling flere steder i landet. Gjøvik sentrum har pusset opp sentrumsområdet i forbindelse med 150 års jubileet og Kiruna vurderer å flytte sitt sentrum, sier Laila Aarstrand, adm. direktør i Asak Miljøstein.

Kortreiste varer
Aarstrand poengterer viktigheten av nærhet til markedet. Betongprodukter er en fraktsensitiv produktgruppe og det er derfor både kostnadsbesparende og miljøbesparende at produktene produseres lokalt. Fabrikken i Bodø er en av i alt fem fabrikker som produserer for Asak Miljøstein.

Når det gjelder forbrukermarkedet så viser trenden at nordmenn svært opptatt av hage og uterom. Iflg. en undersøkelse gjort av Synovate for DNB NOR brukte, vi hele 8 milliarder kroner på hager, terrasser og balkonger i fjor. Vi brukte en milliard bare på utemøbler og 500 millioner kroner på å pynte og gjøre uterommet koselig.