Ambulanseulykken

Det er allerede satt i verk tiltak for å sikre omkjøringsveien på E16 ved Nestunnelen i Buskerud etter den tragiske ambulanseulykken hvor en person mistet livet. Dette skulle være en sikker vei, men likevel gikk det galt.

Nå er det viktig at alt gjøres for å komme til bunns i hva årsaken til ulykken kunne være. I denne prosessen er det viktig at også vegvesenet er fordomsfrie.

Vi er ikke ut etter syndebukker, men vi ser av og til at det oppstår ulykker på bestemte strekninger. Det kan være mange årsaker, men dersom det er noe galt med veien ved f eks dosering av en sving eller oppmerking, er det viktig at man finner ut av det slik at man kan hindre nye ulykker.

Så langt mener Vegvesenets prosjektleder at hasteforbedringen ikke er en innrømmelse av at omkjøringsveien har vært for dårlig merket, i følge VG. Nå er det satt opp store skilt som varsler fare foran inngangen til den krappe svingen. Det kommer også flere sikkerhetstiltak.

Det var ved 16-tiden mandag at ambulansen, som var på vei fra Ringerike sykehus på Hønefoss til Ullevål i Oslo, kjørte av veien og dundret i fjellveggen like ved den nybygde omkjøringsveien. Denne veien ble bygget for å hindre at all trafikk gikk gjennom et boligstrøk.

Både Vegvesenet og ambulansemiljøet skal nå granske hva som skjedde da ambulansen havnet i fjellveggen. Ifølge Vegvesenet er den første store ulykken etter at veien ble åpnet 3. oktober.