Mjøndalen flytter til nytt stadion

 

Førstedivisjonsklubben Mjøndalen flytter 50 meter. Neste vår står nemlig nytt stadion klart, skriver Drammens Tidende.

Bruntrøyene har spilt på ærverdige, men nedslitte Nedre Eiker i en årrekke. Fredag ble det kjent at MIF skal få ny storstue.

– Det er kjempehyggelig å komme hit og se den entusiasmen som finnes i klubben. Jeg er sikker på at når dere får reist dette anlegget – som er akkurat passe stort – så vil entusiasmen være der og dere vil ta nye steg, sa fotballpresident Yngve Hallén på fredagens pressekonferanse.

Han mener Mjøndalen bygger helt riktig med tanke på at klubben spiller på nivå to i norsk fotball. Etter en fem år lang prosess er stadionprosjektet endelig i boks. Foreløpig navn er «Mjøndalen stadion», skriver DT.

Totalrammen på nytt stadion ligger på 36,3 millioner kroner. Det skal finansieres gjennom tippemidler, salg av næringstomt på stadion og banklån. Mjøndalen IF skal betjene og eie stadion 100 prosent. Det nye anlegget skal ligge 50 meter lenger sør og litt lenger vest enn Nedre Eiker stadion.

Tilskuerkapasiteten blir i første omgang 2100 tilskuere, hvorav 1500 sitteplasser under tak. Det er gode muligheter for utbygging. Siste kamp på Nedre Eiker stadion blir søndagens sesongavslutning mot Ranheim. Umiddelbart etter kampslutt starter nedrivningen av arenaen som har gitt mange minner til Mjøndalen.