Kontrakt på bygging av 28 boliger i Finnmark

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Bra Bo Entreprenør AS i Bodø om bygging av 28 leiligheter i Finnmark. Verdien på kontrakten er på vel 51 millioner kroner inkludert mva.

Prosjektet omhandler nybygg av 22 leiligheter i Vadsø og seks i Vardø, skriver Forsvarsbygg i en pressemelding.

Boenhetene skal dekke E-tjenestens fremtidige behov for boenheter for sine ansatte. Dette er viktig for blant annet å rekruttere og beholde personell for Forsvarets ansatte. Ved bygging av nye leiligheter kan Forsvaret avhende minst samme antall eldre leiligheter noe som medfører bedre arealeffektivitet av boligmassen.

Oppdraget for grunnarbeidet til det samme boligprosjektet i Vardø og Vadsø går til Mietinen Maskin AS fra Vestre Jakobselv. Kontrakten har en verdi på vel 13 millioner kroner inkludert mva.

- Disse boligene skal være topp moderne og tilfredsstille dagens bostandard. Forsvarsbygg oppfører mange boliger i landsdelen og dette konseptet er en ny type boliger som bygges for Forsvaret, sier Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg.

- Dette er vårt første oppdrag for Forsvarsbygg og de første boligene vi bygger i Finnmark. Vi samarbeider med et firma fra Estland som har levert flere boligprosjekter blant annet i Bodø og Lofoten. De leverer moduler som er tilpasset norske forhold, sier prosjektansvarlig Torbjørn J. Søfting i Bra Bo Entreprenør AS.

Grunnarbeidet starter nå i oktober og byggearbeidet har oppstart i april 2012. De nye boligene er ment å stå ferdig innen utgangen av 2012.

Bildetekst:

Kontrakt til en verdi av vel 51 millioner kroner er signert for bygging av nye boliger i Vardø og Vadsø. Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg og Torbjørn J. Søfting, prosjektansvarlig i Bra Bo Entreprenør AS. Foto: Beate Ingebrigtsen, Forsvarsbygg.