Inviterer til ideverksted om bypakke i Ålesund

Statens vegvesen er i gang med konseptvalgsutredning for en omforent Bypakke for veg- og miljøtiltak i Ålesund. Noe av det første som skjer er at det arrangeres et ideverksted.

Bystyret i Ålesund har 16.06.2011 gjort et prinsippvedtak om at det skal etableres et bompengeprosjekt for å medfinansiere en omforent Bypakke for veg- og miljøtiltak i Ålesund.

I vedtaket ble det også sagt at forslaget kun skulle være et grunnlag for det videre arbeid, at bystyret forutsatte betydelig bearbeiding av forslaget og at dette skulle samordnes med konseptvalgutredningen (KVU). Statens vegvesen er nå i gang med en konseptvalgutredning (KVU). Noe av det første som skjer er at det inviteres til et idèverksted, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Ideverkstedet er lagt til Rica Parken Hotell og går over to dager, 20. og 21. oktober i år.

Det er Samferdselsdepartementet som har bedt Statens vegvesen om å utarbeide KVU Bypakke Ålesund.

KVU Bypakke Ålesund er en utredning i tidlig fase som analyserer transportbehov og andre samfunnsbehov, og vurderer ulike prinsipielle måter og løse behovene (konsepter) på. De endelige anbefalingene i KVU’en skal brukes som grunnlagsdokumentasjon for at bystyret bedre skal kunne ta stilling til hvilke prosjekter som skal inngå i Bypakke Ålesund.

På KVU-verkstedet, som er en arena for kommunikativ samhandling, deltar rundt 60 personer fra det politiske miljø, næringsliv, handelsnæringen, transportører, bydelsutvalg, og representanter for en rekke frivillige organisasjoner.

Etter avsluttet KVU-verksted vil arbeidet med konseptene og anbefalingene i en endelig konseptvalgsutredning fortsette fram til mai 2012. Anbefalingene i KVU’en, som skal danne bakgrunn for de politiske prioriteringene i Bypakke Ålesund, vil være klare i juni 2012.