Flere interessert i dørfabrikk

Den konkursrammede dørfabrikken Dooria i Årdal kan ha nye eiere i god tid før jul.

Til nå er det seks-syv seriøse selskaper som har meldt sin interesse. Senest fredag var to representanter fra et utenlandsk selskap i Årdal for å se nærmere på fabrikken.

 – Jeg håper å være i mål med salget og at alt skal være betalt og oppgjort i god tid før jul, sier bostyrer Andreas Rønnekleiv til Sogn Avis.

Det er lagt opp til flere synfaringsrunder etter hvert, men bostyrer vet foreløpig ingenting om de som har signalisert interesser ønsker å drive videre i sognebygda dersom de kjøper fabrikken.

– Jeg håper selvsagt det blir solgt for å drives videre i Årdal. Det vil være kjedelig for bygda dersom bedriften ble slaktet. Men dette vet jeg ikke noe om. De aktuelle kjøperne holder kortene tett inntil brystet, sier Rønnekleiv.

Det var i sommer styret i Dooria Årdal AS bestemte seg for å begjære oppbud i bedriften etter at eierne i konsernet sa nei til å gå inn med mer penger.

Dooria Årdal ble etablert i 2006 med hjelp av omstillingsmidler etter at Hydro la ned søderberglinjene ved aluminiumsverket i Øvre Årdal.