Bra forslag fra Flåthen

Vi er helt på linje med LO-leder Roar Flåthen som mener regjeringen bør fjerne formuesskatten. Han er redd skatten kan true norsk industriutvikling og norske arbeidsplasser. Han mener at den særnorske skatten må bort.

De negative konsekvensene blir for store. Eiendomsskatten hindrer også fornuftige investeringer.

Flåthen varsler at LO vil se nærmere på om de vil gå inn for å fjerne formuesskatt på såkalt arbeidende kapital, kapital som er bundet opp i verdiproduserende næringer, hvis regjeringen og Finansdepartementet foretar en gjennomgåelse av konsekvensene. Han mener det er næringseiendom som bør beskattes.

Det kommer ikke som noen bombe at statsminister Jens Stoltenberg i utgangspunktet avviste forslaget helt. Finansminister Sigbjørn Johnsen derimot stiller seg mer åpen til å ta en diskusjon. Næringsminister Trond Giske (Ap) har tidligere sagt at han er positiv til å fjerne formuesskatt på arbeidende kapital.

Formueskatten tar inn rundt 13 milliarder kroner til statskassen i året.

Mange ledere i byggenæringen har gang på gang tatt opp denne saken, men det har vært umulig å trenge gjennom den bastante veggen som er satt rundt regjeringskvartalet i denne saken.

Formuesskatten kan i verste fall være ødeleggende for mange private bedrifter – og det er tross alt de som er ryggraden i norsk økonomi. 

Siste:

Stoltenberg ble utfordret av LO-leder Roar Flåthens skatteutspill da trontaledebatten i Stortinget ble sparket i gang mandag. Statsministeren svarte med å si at det ikke er aktuelt å fjerne formuesskatten, men la til at det kan komme endringer og justeringer.

Bare det at statsministeren er på gli er jo en nyhet.