Statsbygg medarrangør av Oslo Åpne Hus 2011

Statsbygg er for andre gang med og arrangerer Oslo Åpne Hus. Helgen 10. og 11. september åpnes en rekke eiendommer som vanligvis er stengt for publikum.

Arrangementet er gratis og har som mål å spre begeistring for hovedstadens arkitektoniske og kulturhistoriske perler.

100 bygninger

I år er hele 100 bygninger og parker med i arrangementet, som faller sammen med arkitekturens år. Et variert utvalg av offentlige og private kontorbygninger, kulturbygg, arkitektkontorer, undervisnings- og forskningsbygg, boliger, hager og parker er med.

Åpne Statsbygg-eiendommer

Statsbygg vil blant annet åpne dørene til operahuset (Snøhetta arkitektkontor), Rytterkorpsets stall og ridehus (arkitekt Henrik Nissen), Oslo bispegård (restaurert av Riseng & Kiehl AS) og Villa Grande (rehabilitert av Telje - Torp - Aasen Arkitektkontor AS). I Villa Grande vil de besøkende få anledning til å se de fredete rommene fra Quisling-perioden som vanligvis er stengt for publikum.

I høyremargen ser du alle eiendommene Statsbygg åpner og du finner lenker til mer informasjon om disse. 

Omvisning og oppvisning

Adgangen til alle bygningene og de grønne anleggene er gratis. Flere steder arrangeres det omvisninger og i Rytterkorpsets ridehus vil to fra det ridende politi ha oppvisning med sine hester. Enkelte steder vil det være visse begrensninger i adgangen.

Hovedarrangører er Oslo Arkitektforening OAF, Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening NIL, Norske landskapsarkitekters forening NLA og Statsbygg.

Les mer om programmet her:

http://www.osloåpnehus.no/