Befriende klar tale

Vi har med tilfredshet sett at olje- og energiminister Ola Borten Moe nå vil ta et oppgjør med deler av miljøbevegelsen som protesterer mot alt og alle. Statsråden har sett seg lei på motstanden fra miljøbevegelsen mot å investere i nytt høyspentnett, vannkraftverk og vindmølleparker.

På den annen side håper vi at han aktivt bidrar innad i regjeringen til å løse den håpløse konflikten om en ny helikopterbase for politiet på Alnabru i Oslo. Har ikke folk lært, spør vi.

Borten Moe mener det er for få stemmer som over for lang tid har fått lov til å definere samfunnsdebatten om miljø og energi. Dette er det samme som vi gjentatte ganger har hevdet. Det er høylytt mindretall som roper ulv, ulv.

Når vi ser fjernsynsbilder fra Hardanger hvor bundadskledde kvinner prøver å stanse byggingen av kraftlinjene, er det noen som totalt har misforstått hva demokrati og folkestyre. De vedtak som er gjort før dette arbeidet startet, er gjort av våre folkevalgte organer. At noen er uenige i flertallsvedtak i Stortinget er greit, men å drive sivil ulydighet er ugreit.

Midt oppe i denne saken havner så konflikten mellom politiet og Jernbaneverket om en ny helikopterbase for beredskapstroppen på Alnabru. At offentlige organer skal sloss på denne måten, er rett og slett usmakelig etter den forferdelige hendelsen 22. juli. Her må det ryddes opp – og det øyeblikkelig. Start arbeidet med helikopterbasen på Alnabru i dag! Vi kan ikke ha en ny Grubbegate-tragedie en gang til.