Norsk Betongdag for 40. gang

Norsk Betongdag er den 40. i rekken og arrangeres sammen med Sintef-NTNUs Betonginformasjonsdag under UKA i Trondheim 19. - 21. oktober, skriver Betongforeningen i en pressemelding.

Erling Dokk Holm fra Markedhøyskolen Oslo er kjent som en engasjerende foredragsholder og åpner årets Norsk Betongdag med et innlegg om hans vurderinger om fremtidens samfunnsutbygging."Uten betongen hadde vi knapt vært et moderne samfunn", sier han.

Jan Eldegard, Byggutengrenser oppsummerer resultatene av undersøkelser gjort våren 2011 "Hva kan forklare betongforbruket i Norge 1945 -2010" og "Den norske betongindustrien - verdiskapning i perioden 2000-2009" og gir videre noen betraktninger rundt "Betong - hva nå?"

Redaktør Per Helge Pedersen annonserte konseptet Fisk i Betong høsten 2010, og etter seminar på Norsk Betongdag oktober 2010 om temaet, har det pågått arbeide med å utrede og utvikle konsepter med løsninger for lukkbare anlegg . Per Helge Pedersen informerer om utviklingen i prosjektet.

God utførelse av betongarbeidene er avgjørende for å oppnå den prosjekterte bestandigheten og det tiltenkte utseende. Hva kjennetegner prosjektene med god utførelse? Kan vi kontrollere oss til god utførelse ? Gaute Nordbotten i Statens vegvesen deler sin erfaring som kontrollingeniør med fokus på effekten av ulikt kontrollomfang og effekten av byggherrens fokus.

Videre får vi bl.a presentert miljøsatsninger i sementindustrien som CO2 fangst i Brevik og bruk av TiO-mix som tilsetningmateriale i betong for å redusere luftforurensninger og organisk materiale, utvikling av isolerende plattendekker med lange spennvidder ved Hallingdal betong samt spennende konsepter for kryssing av Sognefjorden.

Fredag får vi innsikt i en rekke av forsknings- og utviklingsprosjektene som foregår ved SINTEF og NTNU. Første del av dagen hører vi om næringens påvirkning på, og samarbeidet rundt, høyere utdanning. I tillegg får vi en oversikt over viktige prosjekter hos SINTEF og NTNU. Siste del av dagen blir i sin helhet viet COIN (Concrete Innovation Centre). Til slutt vil senterleder Tor Arne Martius-Hammer dele sine tanker om hvordan bransjen kan videreføre og samordne forskningsaktiviteten i COIN når SFI-kontrakten går ut i 2014.

Årets ekskursjon onsdag 19. oktober går til betongtunnelen på Møllenberg og det nye Strindheimkrysset som er en del av prosjektet E6 Trondheim-Stjørdal. Den valgte løsningen er meget kompakt og spennende både ut fra et planmessig og betongteknisk synspunkt.

VI SES PÅ NORSK BETONGDAG og SINTEF/NTNUs Informasjonsdag 2011!