Branndrakt ga ingeniørjobb

En nysgjerrig bergenser undret seg over hvilket selskap som skjulte seg bak JM på Brann-drakten. Det resulterte i ingeniørjobb - hos JM.

- Jeg er Brann-supporter og har mange drakter med mange ulike sponsorer på draktene. I vinter la jeg merke til JM på brystet på drakten, og jeg visste knapt nok hva selskapet drev med, men hadde sett at JM hadde vært involvert i et større byggeprosjekt på Askøy utenfor Bergen, sier Kjartan Viksund. Med Brann-drakten som utgangspunkt sjekket han ut nysgjerrigheten på JM sine hjemmesider for å få mer om informasjon om virksomheten. Etterhvert havnet Viksund inn på siden for ledige stillinger.

- Det virket som et solid selskap, og jeg bestemte meg for å søke jobb hos JM. Det er jeg glad for, sier 24-åringen. 15. august startet han i jobben som byggingeniør for JM, stasjonert ved selskapets hovedkontor i Bærum. Viksund vil i høst være dedikert til byggeprosjekter i Oslo.

Distrikssjef Yngve Fløisand ved JM i Bergen - som er ansvarlig for avtalen med Brann - erkjenner at jobbsøking er en sideeffekt han ikke hadde tenkt mye på.

- Det er rett og slett herlig med slike bieffekter. Når vi valgte å sponse Brann var det først og fremst med henblikk på å øke kjennskap og kunnskap om merkenavnet JM, og det er storartet at dette også gir seg utslag i jobbsøking. Ingeniører er generelt en vanskelig gruppe å rekruttere fordi det er mangelvare på denne yrkesgruppen. Vi har all grunn til å være fornøyde, konstaterer han.