Bravida med nær 30 millioner i overskudd

Bravida, Skandinavias ledende totalleverandør av tekniske installasjons- og servicetjenester, leverte et driftsresultat på 29,5 millioner for den norske virksomheten, av en omsetning på 993 millioner kroner i første halvår 2011. I 2010 var driftsinntektene til sammenlikning på 982 millioner kroner.

– Det har vært et overraskende tøft 1. halvår. Den veksten vi ventet ville komme, har blitt forsinket. Det positive er at de aktørene som lå lavest i pris i fjor nå har justert prisene noe opp eller har forsvunnet. Det vil vises på bunnlinjen for bransjen i tiden fremover, sier administrerende direktør Eirik Franzen i Bravida. 



Bravida Norge fikk en resultatgrad på 3 prosent i første halvår. 
– Vi er ikke fornøyd med dette. Jeg har sagt at en anstendig margin i bransjen vår skal være nær tosifret. Det holder jeg fast ved. Fortsatt tjener vi pengene våre de siste timene på fredag og både vi og bransjen skal ikke være fornøyd med en slik margin på sikt. Det hindrer innovative satsinger og også i noen grad evnen til å ta inn for lærlinger, sier Frantzen.



Bravida Norge ser kontinuerlig etter vekstmuligheter i markedet.
– Den viktigste trenden fremover vil bli en ytterligere konsolidering. Vår strategi er å være nummer 1 der vi er og bygge sterke faglige miljøer innen elektro, vvs og ventilasjon i de store byene. Vi ser at etterspørselen er i ferd med å ta seg opp. Vi vil derfor vokse både organisk og oppkjøp av virksomheter som bidrar i vårt mål om nummer 1-posisjonen. For oss er det virksomheter innen VVS som fortsatt har første prioritet, sier han.

Bravida-konsernet hadde i 1. halvår en omsetning 5,17 milliarder SEK og et driftsresultat på 280 millioner SEK. I forhold til 1. halvår i fjor er driftsresultat 32 millioner SEK høyere.