Er dette gliset til en verdensmester?

Edvald Boasson Hagen viser fryktinngytende takter en måned før sykkel-VM i København. Det kan bli morsomt å være norsk i Danmark. Sykkelfans i byggenæringen får nå mulighet til å hoppe på danskebåten for å gi de norske rytterne støtte i Kongens by.

Byggeindustrien får tid til et eksklusivt møte med sykkelkometen fra Rudsbygd i Lillehammer dagen etter at han skremte livskiten ut av konkurrentene i Vattenfalls Classic i Hamburg. Ingen klarte å tukte Sky-rytteren selv om han måtte gå vel tidlig i spurt i søndagens ritt.

Det var et skikkelig skremmeskudd mot konkurrentene og skal vi tro den sindige lillehamringen, kommer han ikke med løskrutt til København.

1400 watt

I Hamburg så Boasson Hagen 1 400 watt på wattmåleren i spurten, det har han ikke sett så ofte før.

- Formen har vært bra siden Tour de France, men det er fortsatt litt å gå på. Jeg føler jeg har god kontroll og faktisk føler jeg ikke noen superform akkurat nå, så jeg håper den skal bli enda bedre etter hvert, så konkurrentene bør nok føle seg litt skremt, sier han.

Skylaget har blitt skikkelig samkjørt og det gir resultater. I VM i København 25. september blir det imidlertid et helt annet ritt. Da kjemper nasjonene mot hverandre. Norge stiller med fire mann. Mens de større nasjonene har opp til ni mann å spille på.

- Det blir et helt annet og vanskeligere ritt. Andre nasjoner har flere mann på laget. Da gjelder det for oss norske å spille mer på de andre lagene og sitte langt foran i feltet og henge med så lenge vi klarer, sier Boasson Hagen.

En løype for norske ben?

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen blir kapteiner på det norske laget, mens Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch får rollen som hjelperyttere.

- Styrken til det norske laget er at både Thor og jeg er ryttere som kan kjempe i toppen og vi kjører godt sammen. Og så må vi bruke de to hjelperytterne så godt vi kan. Nivået på de norske rytterne er bra, sier han.

Boasson Hagen har opplevd en fantastisk sesong som ble kronet med to etappeseire i Tour de France. Han har ambisjoner om å være med å kjempe i toppen i København. Han har som mål å bli verdensmester i løpet av karrieren. Selv om han har mange år igjen, kan det bli i år. Løypa passer ham bra.

- Mot mål er det en slak bakke. Det kan passe både Thor og meg veldig bra. Løpa er teknisk med mye svinger. Avhengig av vær og vind, kan det fort splitte seg opp. Men det blir sannsynligvis en samlet spurt, så det blir viktig å ligge langt foran hele rittet, sier Boasson Hagen.

Han har et lite håp om at spurten blir litt for tøff for spurtkongen Cavendish.

- Drømmescenarioet er at en liten gruppe som jeg har kontroll på kommer til må, men det er nok lite trolig at alle de beste spurterne er hektet av når vi nærmer oss oppløpet. Men jeg tror jeg skal kunne takle alt som kommer til å skje, sier han selvsikkert.

Boasson Hagen forteller at han kommer til å lade opp til VM med et ritt i Frankrike til helgen, før det blir to ritt i Canada 9. og 11. september. Tour of Britain kommer han ikke til å kjøre i år.

- Jeg tror dette blir en veldig bra oppkjøring mot VM, sier han. De ledige dagene mellom vil bli brukt til trening på landeveiene i Oslo-traktene.

Deilig å være norsk i Danmark

Det norske VM-håpet tror det kan bli deilig å være norsk i Danmark om en måneds tid.

- Jeg tror VM blir en kjempeopplevelse for de norske rytterne. Det har vært enormt mye nordmenn langs løypa i årets Tour de France og også under tidligere VM. Når det nå blir VM nesten på hjemmebane, blir det nok mange supportere og mye oppstyr, sier Edvald Boasson Hagen.

Han innrømmer at det gir et ekstra kick å få full støtte med heiarop og norske flagg.

- Det gir et ekstra kick og jeg får ekstra krefter av støtten, sier han.

Bli med byggebransjen på VM-tur

Og støtte kommer de norske rytterne til å få i København 25. september. Blant annet er hele Danskebåten holdt av til norske sykkelfans og det er fortsatt noen ledige plasser for de som ikke har sikret seg en mulighet til å oppleve en av årets største sykkelfester ringside.

For etternølere i byggenæringen kan Glava tilby 60 reisepakker til Sykkel-VM i København med Danskebåten og mulighet til å se verdensmesteren kåres fra tribuneplass. Førstemann til mølla gjelder.

- Initiativet for dette er at vi har sikret oss 100 plasser til VM på sykkel i København gjennom samarbeidspartneren vår på sykkel, Interspons. De har leid hele Danskebåten og vi har tilbudt en del plasser til kunder gjennom vårt forhandlerapparat, men har fortsatt ledig kapasitet, så vi tilbyr nå denne unike muligheten til sykkelfans i byggenæringen for å komme tett på syklistene under Sykkel-VM med et VIP-opplegg, sier Øystein Kvam, marketingsjef i Glava. Han påpeker at de som melder seg på, gjør dette på privat basis.

Båten har avgang kl 17 lørdag 24. september og ankommer København morgenen lørdag 25. september. Pakken er inkludert transport til og fra VM-arenaen og matservering. Pris for pakke med dobbeltlugar er 5 460 kroner per person, mens prisen for enkeltlugar er 6 600 kroner per person.

- VM er stort og er nesten på hjemmebane. Jeg håper dette kan bli en kjempemulighet til å samle sykkelfans i byggenæringen og gi dem en flott opplevelse i København, sier Kvam.

Er du interessert? Da sender du en mail til Øystein Kvam på; oystein.kvam@glava.no.