Veier åpnes i flomrammet Notodden

De største veiene i Notodden kommune er mandag igjen åpnet for trafikk, og flommen er på vei tilbake. Fortsatt er personer evakuert fra husene sine.

– E134 mellom Notodden og Meheia ved Høgås, fylkesvei 602 og 601 er mandag åpnet, og trafikken går som normalt der, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark operasjonsleder til NTB.

Bratsbergbanen er mandag stengt, og vil holde stengt i flere uker fremover opplyser jernbaneverket.

– Sporene er rett og slett vasket vekk. Selv om flommen er på vei tilbake vil banen måtte holde stengt mellom Nordagutu og Notodden i ukevis. Det vil gå buss for tog på strekning, sier pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket.

Ni personer ble evakuert, og 50 boliger var søndag rammet av strømbrudd. Enorme nedbørsmengder har ført til at det har gått en del ras flere steder i Notodden kommune.

– Nå er små bekker på vei tilbake, men mange kommunale veier er fortsatt stengt, og flere har ikke fått komme tilbake til husene sine, sier politisjef Helge Folserås på Notodden politistasjon til NTB.

Politistasjonssjefen sier flommen har gjort materielle skader for millioner av kroner,

– Flere har problemer med å komme fram til gårdene og husene sine, og vi har en stor jobb foran oss med å registrere skadeomfanget, sier Folserås.