Ny Opel Combo

Den nye generasjonen Opel Combo skal tilby smarte løsninger i den kompakte varebilklassen.

Den leveres i en rekke varianter.

Varebilversjonen tilbyr nå et utvalg av to akselavstander - 2755 mm eller 3105 mm - noe som gir en samlet kjøretøyslengde på 4,39 og 4,74 meter, samt to takhøyder, 1,85 m eller 2,10 m. Den nye Opel Combo er også tilgjengelig som en allsidig personbil.

For enkel tilgang til lasterommet, kan varebilvarianten bestilles med en eller to valgfrie skyvedører. Personbil versjonen har skyvedører montert som standard, samt topphengslet bakluke. Doble vingedører er også tilgjengelig. I visse varebilkonfigurasjoner, kan en ekstra bakre takluke være installert for å transportere stiger.

Med opp til 3 800 liter lasterom med kort akselavstand (med setet foldet ned) og 4 600 liter med lengre akselavstand, skal Combo nå tilby det største lastevolumet i begge klasser. Med den korte akselavstanden gis også et stort lasterom med størst lengde, høyde og bredde mellom hjulbuene.

Den nye Opel Combo er tilgjengelig med seks motorer: fire diesel, en bensin og en CNG (Compressed Natural Gas) enhet. Dieselvariantene består av 1,3 CDTI og 1,6 CDTI motorer, hver med 66 kW/90 hk samt en 1,6 CDTI variant med 77 kW/105 hk og en 2,0 CDTI variant som gir 99 kW/135 hk. 1,4-liters bensinmotor gir 70 kW/95 hk, mens CNG-versjonen, som kjører økonomisk og på miljøvennlig naturgass, leverer 88 kW/120 hk. Bensin- og 1,3 CDTI-motorene er utstyrt med fem-trinns manuelle girkasser, mens CNG motoren og de kraftigere CDTI-variantene har en sekstrinns manuell girkasse. 66 kW/90 1,6 CDTI-motoren tilbys også med Opels "Easytronic" automatiske femtrinns manuell girkasse. Med unntak av CNG og Easytronic variantene, er alle motorer tilgjengelig med Start / stopp funksjonalitet som ekstrautstyr for å gi enda lavere drivstofforbruk og utslipp.

CDTI dieselmotorene trenger kun service hver 35 000 kjørte kilometer eller en gang i året.

Basisversjonen av den nye Combo-generasjonen inneholder bra med standard utstyr, inkludert sentrallås, servostyring, justerbart ratt, elektriske vinduer, og fireveis justerbart førersete (også leveres med høyderegulering), samt airbag for fører, ABS-bremser og dekkreparasjonskit. Combo personbilvarianten er tilgjengelig i Essentia, Enjoy og Cosmo utstyrspakker. Den inkluderer fjernkontroll for sentrallås, elektriske vinduer, samt sidekollisjonsputer bak og foran. 

Den nye Opel Combo kommer i salg fra begynnelsen av februar 2012. Den er basert på Doblò varebil (kåret til 'International Van of the Year 2011') fra Opel samarbeidspartner Fiat og vil forsterke Opels økende tilstedeværelse i nyttekjøretøysegmentet.

Opel har produsert Combo-linjen siden 1985 og den nåværende generasjon har vært på markedet siden 2001. Strategien for å tilby et allsidig fritids, familie og nyttekjøretøy har blitt varmt mottatt - med 72 000 solgte biler hvert eneste år siden lanseringen.

Modellene er i salg i Norge fra mars neste år, men allerede fra 1. oktober 2011 kan bilen bestilles.