Åpner opp strandsonen for allmennheten

Sande kommune har overtatt eiendomsretten, samt drifts- og vedlikeholdsansvaret av en rekke fasiliteter på Nordre Jarlsberg Brygge.

Fakta

Dette overtar Sande kommune nå eiendomsretten og drifts- og vedlikeholdsansvaret for:

• Kaifront:
o Den er på nesten tre dekar og 150 meter med lang. Det er brukt 30 000 løpemeter med materialer, og i tillegg har gått med 154 000 syrefaste skruer. I tilknytning til kaien og badeparken er det også etablert splitter nye offentlige toaletter.

• Sandstrand/badepark:
o Det er lagt ut ny sand på den 95 meter lang og 10 meter brede badestranden. I tilknytning til sandstranden er det en molo, kvartalslekeplass med ulike lekeapparater, og et gresskledd friområde på oversiden av stranden. Alt dette er på til sammen nesten seks dekar.

• Kyststi:
o Deler av kyststien slynger seg gjennom området, og kommuniserer med gang- og sykkelveg, via planfriundergang med busslomme som går til skole og Sande sentrum. Langs kyststien er det blant annet vannrenner og fossefall.

Fakta om eierselskapene:
Schage Eiendom eier 50,1 % i Nordre Jarlsberg Brygge, mens Grua Invest eier 49,9 %. Sistnevnte selskap eies av Håkon Kristiansen og hans to barn, mens Schage Eiendom AS driver eiendomsutvikling innen næring, handel, bolig og fritid.

Fasiliteter som åpner opp strandsonen ikke bare for beboerne, men også kommunenes innbyggere. Kostnadene på det som er opparbeidet av Nordre Jarlsberg Brygge har en verdi på 30 millioner kroner.

- Vår intensjon har helt siden kjøpet av industriområdet til Sande Papir Mill i Sande i 2002, vært å tilrettelegge dette solrike området med 1,2 kilometer strandlinje ikke bare for beboerne, men også allmennheten. I samarbeid og dialog med kommunen har vi fått dette til, sa daglig leder og partner, Håkon Kristiansen i Nordre Jarlsberg Brygge i forbindelse med den offisielle overtakelsen i forrige uke.

Ordfører Karl Einar Haslestad og rådmann Olav Grande i Sande kommune fikk på vegne av kommunens innbyggere overrakt ei flott og splitter ny sandstrand, som er 95 meter lang og 10 meter bred, en gresskledd badepark med svaberg på ca seks dekar, og en kvartalslekeplass i tilknytning til stranden og badeparken. Kommunen overtar også ei storslått kai som er 150 meter lang, pluss den delen av kyststien som slynger seg gjennom området, og deler av trappeløp og vannarrangement inni mellom bebyggelsen.

- Totalt er det snakk om ca 10 dekar som kommunen overtar eiendomsretten til og driftsansvaret for. Totalkostnadene for opparbeidelsen av disse fasilitetene er 30 millioner kroner. På vegne av Schage Eiendom og Grua Invest, er vi stolte over å ha levert det lille ekstra som gjør den store forskjellen, sier Kristiansen.

- Tilgangen til strandsonen er et knapphetsgode for mange mennesker. Vi kjenner ikke til noe annet sted hvor utbyggerne lagt så mye arbeid ned i å gjøre strandsonen tilgjengelig for allmennheten. Derfor er det med ydmykhet og stolthet vi overtar ansvaret for disse anleggene, som ikke bare åpner opp et tidligere stengt industriområde, men som også er tilrettelagt ikke bare for de som bor her ned, men også for resten av kommunens innbyggere, sier ordfører Karl Einar Haslestad og rådmann Olav Grande i Sande kommune.