To omkom på ulykkesbelastet vei i Tromsø

To personer mistet livet i en frontkollisjon på E8 i Ramfjord i Tromsø kommune mandag. Dermed har åtte omkommet på denne strekningen hittil i år.

En personbil og en bilbergingsbil var involvert i ulykken, som skjedde like etter klokken 15 rundt to mil sør for Tromsø, opplyser stasjonssjef Kurt Pettersen ved Tromsø politistasjon til NTB.

– To personer som satt i personbilen er bekreftet omkommet, sier han.

To lettere skadd
Føreren av bergingsbilen er lettere skadd, og er sendt til legesjekk. Den tredje personen som satt i personbilen, ble sendt til Universitetssykehuset i Tromsø med helikopter.

– Det er en kvinne på 34 år. Hun er lettere skadd, opplyser Hilde Pettersen, kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset i Tromsø.

Strekningen forbi ulykkesstedet ble etter kollisjonen mandag ettermiddag stengt, men senere åpnet for trafikk igjen.

Troms politidistrikt jobbet mandag kveld med å varsle de pårørende. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Ulykkesbelastet
E8 i Troms er en ulykkesbelastet strekning. Natt til lørdag omkom en 35 år gammel mann i en utforkjøring i Lavangsdalen i Balsfjord kommune.

I januar mistet fem personer livet i en annen ulykke på denne veistrekningen da en buss, en minibuss og to personbiler kolliderte.

Høy fart er ofte et problem på strekningen, som bare enkelte steder har midtdelere. Etter ulykken i januar tok flere politikere til orde for bygging av flere slike.