Malthus bygger Charlottenlund Helse & Velferdssenter

Malthus er nå godt i gang med byggevirksomheten av Charlottenlund Helse & Velferdssenter i Trondheim. Grunnarbeidet er i gang – samtidig som modulene produseres hos Moelven fabrikker.

Sykehjemmet består av ca. 6000 m² og 64 beboerrom / sykehjemsplasser med tilhørende fellesstuer. I tillegg er bygget utstyrt med personaldel og kontor for de ansatte, samt rom for vask og sortering av tøy. Administrasjonen til bydelens hjemmehjelpstilbud holder også til på Charlottenlund. Bygget går over tre etasjer, inkludert en underetasje som hovedsakelig består av boder og rom for tekniske installasjoner.

- Dette er et godt eksempel på vårt unike sykehjemsprodukt og vår fleksible og rimelige løsning. Prosjektet ble utvidet fra 48 til 64 rom – fra 3540 m² til 6100 m² som er innenfor kommunens økonomiske rammer. Dette var mulig pga. vår kostnadseffektive løsning, heter det i en melding fra Malthus

Trondheim kommune har sentralkjøkken, hvor maten lages og distribueres ut til de ulike sykehjemmene, derav også Charlottenlund. Maten klargjøres i Charlottenlunds fire postkjøkken – som også benyttes som spiseplass for brukerne.

Ettersom Charlottenlund Helse & Velferdssenter er bygget i moduler kan bygget flyttes til en annen tomt på et senere tidspunkt, dersom dette skulle bli aktuelt. Bygget prosjekteres og bygges som et permanent bygg, og det oppfyller selvsagt alle krav i PBL. Overflatene består av sementbaserte plater og royalimpregnert treverk.