Lytt til byggenæringen

Det norske samfunnet har mange uløste oppgaver som byggenæringen skal bidra til å løse i årene fremover. Den største utfordringen for byggenæringen er å skaffe nok hoder og hender til å utføre de mange jobbene som står i kø.

Landet skal moderniseres med blant annet nye samferdselsårer, nye helse- og utdanningsinstitusjoner og ikke minst vil vi se en stadig kraftigere tendens med tilflytting til storbyene. Dessuten er det enormt vedlikeholdsetterslep innen mange sektorer. For å løse disse viktige samfunnsoppgavene må vi ha en sterk byggenæring.

For å sikre en slagkraftig næring er vi avhengige av en solid rekruttering. I dag utdannes det ikke nok arbeidere til næringen. Elevene velger i for stor grad bort byggenæringen, og for mange slutter i utdanningsløpet.

Tidligere denne uken innrømmet kunnskapsminister Kristin Halvorsen endelig at det er gjort flere feil med å sikre tilgangen på lærlinger.

Nå må det gjøres grep både på kort og mellomlang sikt for å rette opp feilene som er gjort. En jevn og god tilgang på lærlinger er helt nødvendig for å kunne bygge dette landet videre. Vi håper derfor kunnskapsministeren lytter til rådene fra BNL, og de tiltakene de nå foreslår for å bedre på en vanskelig situasjon. Både Halvorsen og BNL jobber for å nå de samme målene i denne saken, så vi regner med at en god dialog mellom partene er på plass, og at de riktige grepene settes inn og at det skjer raskt.

Her kan du lese om tiltakene BNL ønsker å gjennomføre