Storstilt bursdagsfeiring for Spennconansatte

Det var stor stemning på Hensmoen sist fredag da Spenncon inviterte til 50 års jubileumsfest for fabrikken på Hønefoss.

Nærmere 300 feststemte medarbeidere og pensjonister med følge ble møtt av glade dixielandtoner fra bedriftens husorkester satt sammen for anledningen.

Festlokalet var et enormt telt leid inn for kvelden, og her var god plass til alle.

Kveldens konferansier var Marianne Krogness (Shell-dama), og hun holdt et dundrende show for festdeltagerne.

Talerne var mange, men størst interesse knyttet det seg nok til gründer Helge Tronruds beretning om hvordan det store industrieventyret på Hensmoen startet. Hvordan han sammen med avdøde partner Tor Aslaksrud, to ferske sivilingeniører, bare 27 år gamle, startet det som etter hvert skulle bli landets desidert største produsent av betongelementer.

Helge hadde mange morsomme beretninger fra oppstartsperioden, men det som gjorde sterkest inntrykk var nok da han priset alle de dyktige medarbeiderne ved bedriften. Uten dem hadde virksomheten aldri blitt til det den er i dag. Helge ble belønnet med stående applaus, det var nok flere som hadde en liten tåre i øyekroken etter talen. Dette er en bedrift de ansatte er stolte av. Å høre gründeren gi ros tilbake rørte nok noe hos mange.

Spenncon er i dag en attraktiv lærlingbedrift der viktigheten av fagbrev blant de ansatte har vært i fokus hos ledelse og fagforening i mange år. Bedriften har en solid ryggrad, selv i vanskelige nedgangstider som byggebransjen nettopp har vært i gjennom, noe fabrikksjef Magnar Dammen poengterte i sin tale, humørfylt oversatt og kommentert av ”døvetolk” Marianne Krogness.

Og festen fortsatte langt uti de små nattetimer.