Leiro overtar etter Løvenskiold

Sverre Leiro ble på generalforsamlingen onsdag valgt til ny president i HSH. Leiro er tidligere direktør i Norgesgruppen og har også solid industribakgrunn fra Orkla.

- HSH er en stor og effektiv hovedorganisasjon som jobber tett på medlemsvirksomhetene. Handel og tjenestesektoren er i kraftig vekst, og HSHs evne til å forstå utfordringene til medlemmene gjør den til en sterk og attraktiv hovedorganisasjon. Jeg er glad for at jeg nå får være med på å utvikle HSH videre, sier Sverre Leiro.

Leiro tar over etter Carl Otto Løvenskiold som nå gir seg etter 8 år som president. Selv om Leiro kommer fra handelen er han svært opptatt av mangfoldet av bransjer i HSH.

- HSH styrke ligger i kombinasjonen av å være hovedorganisasjon og bransjeorganisasjon. Evnen til å snakke om overordnet næringslivspolitikk og landets utvikling i kombinasjon med å være talerør for alle bransjene som er samlet i HSH gir kraft, sier Leiro.

HSH representerer medlemmer innen handel, service, trening, reise, helse, undervisning, kultur, kunnskap og teknologi.

Ole Robert Reitan inn i HSHs sentralstyre

Rema 1000-direktør Ole Robert Reitan ble sammen med Une Amundsen, styreleder i Superoffice, og Lars Birkeland, adm.dir i Apokjeden, valgt inn som nye medlemmer i sentralstyret.

Morten Skjørshammer, adm.dir. i Diakonhjemmet sykehus, ble gjenvalgt som visepresident mens Ågåt Gammersvik, adm.dir. Stiftelsen Lillehammer Museum, og Marius Varner, adm.dir. Varner-Gruppen, ble gjenvalgt som styremedlemmer. Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen, og Nanna Eriksen Røe, daglig leder Jonas Eriksen AS, var ikke på valg og fortsetter som medlemmer i sentralstyret.