Undervisningsbygg og Veidekke signerte viktig kontrakt

Undervisningsbygg signerte torsdag ettermiddag en kontrakt med Veidekke Entreprenør om bygging av nytt gymbygg med passivhusstandard til en verdi av 30,5 millioner kroner på Østensjø skole.

Selv om dette ikke er en spesielt stor kontrakt er dette et viktig prosjekt for både Undervisningsbygg og Veidekke. Prosjektet skal nemlig oppføres som et passivhus og som et BIM-prosjekt fra A til Å.

På mange måter vil dette derfor være et prøveprosjekt for både Undervisningsbygg og Veidekke i Oslo.

Undervisningsbygg har ikke realisert et bygg i fullskala BIM tidligere. Dette er også første gang Veidekke i Oslo fullfører et BIM-prosjekt fra A til Å.

Samtidig er det et viktig prosjekt for begge parter ettersom det skal settes opp som et passivhus - det vil si et bygg med et svært lavt energibehov.

Prosjektet har en samlet verdi på kr 30,5 mill eks. mva., og er planlagt ferdig til skolestart 2012. Gymbygget vil også innholde en etasje med undervisningslokaler. Totalt er prosjektet på 1150 kvadratmeter.

- Dette vil bli et læreprosjekt for begge parter. Vi har god erfaring på bygging av BIM-prosjekter både i Sverige og i Trøndelag. Men dette blir det første BIM-prosjektet i Osloområdet, så det vil bli en nyttig erfaring for oss, sier konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke. Han mener bruker av BIM vil være et vesentlig aspekt i utførelsen av byggeprosjekter i tiden fremover.

Adm. direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg ser også frem til utbyggingen av prosjektet på Østensjø.

- Dette er et viktig prosjekt som vi vil hente mye nyttig erfaring fra, sier hun. Så selv om dette ikke volumsmessig vil ble et veldig stort prosjekt, vil det bli viktig på flere måter.

- I forhold til passivhuskravene vil dette bli en viktig gjennomføring for begge parter, mener Hansen.

Når tilrigging starter skal vaktmesterboligen og rektorboligen på Østensjø gjøres om til byggekontor.

Arkitekt på prosjektet er Archus Arkitekter.

Rigmor Hansen forteller at det vi skje mye innen utbygging av skolebygg i Oslo de kommende årene.

- Innen 2022 skal vi ha realisert 17000 nye skolepasser i Oslo. Det betyr at det vil bygges ut veldig mange nye skoleplasser de kommende årene i Oslo. I løpet av de senere årene har vi bygget ut for en til to milliarder koner i året i skolebygg i Oslo. Dette tallet vil bli på over to milliarder kroner i året fremover, sier Hansen.