NVS kjøper Elajo

NVS fortsetter veksten i Norge og satser på tverrfaglighet. Elajo Installasjon AS i Oslo er første erverv innenfor elektroinstallasjoner.

NVS er en av landets ledende tekniske entreprenører med en omsetning på opp i mot 700 MNOK. Nå fortsetter veksten gjennom erverv av Elajo Installasjon AS. Oppkjøpet, som først må godkjennes av Konkurransetilsynet, er innenfor et nytt marked for NVS og antas å ha et betydelig potensial.

NVS er i dag en av landets ledende rørentreprenører og virksomheten omfatter tjenester innenfor varme og sanitær, industri, sprinkler, service og vedlikehold. NVS i Norge har 14 avdelingskontorer og totalt sysselsetter virksomheten ca 500 personer.

NVS AS er allerede i dag markedsledende i Norge når det gjelder store og komplekse prosjekter innenfor rør. Som en viktig del av vekststrategien inngår også å oppnå samme posisjon innenfor elektro-installasjoner, ventilasjon og tilstøtende områder. Ervervet av Elajo Installasjon AS er starten på en betydelig satsning innenfor el-markedet. NVS ervervet tidligere i år Unireg AS som er spesialister innenfor Byggautomasjon. Den samlede kompetanse som nå bygges opp i NVS gjør at NVS fremstår som en komplett teknisk entreprenør.

Elajo Installasjon AS har kontor på Økern i Oslo. Årsomsetningen i år antas å bli ca 75 MNOK og bedriften har ca. 60 ansatte.

Adm. Dir. Torkil Skancke Hansen i NVS AS sier at dette ervervet er en milepæl for NVS. - Vi har et klart mål om å bli tverrfaglige. Elektro- og rørfaget har mange likhetstrekk og vi ser store synergimuligheter. Vi kan ha felles markedsarbeid, vi kan samordne rekruttering, vi kan utvikle felles prosjektstyringssystemer og ikke minst oppnå mye med samordning av bas- og prosjektlederopplæring. Sist men ikke minst så kan vi nå bli en komplett leverandør av servicetjenester ovenfor eiendomsbesittere.

Håkon Norvald Jacobsen har jobbet i Elajo Installasjon AS siden 1999 og vært Adm. Dir. siden 2004. Han ser frem til å lede bedriften under nye eiere. - Elajo er en tradisjonsrik bedrift med røtter tilbake til 1892. Vi kan vårt fag og det skal bli spennende å få være med å utvikle el-installasjoner som eget markedsområde innenfor NVS og Imtech. NVS er en solid bedrift med klare meninger om fremtidens marked innenfor byggebransjen. Deres eiere Imtech har lykkes bra med flerfaglighet i mange land og vi ser absolutt store muligheter for å lykkes i Norge også.

Elajo Installasjon AS vil inntil videre bli drevet under eget navn og som eget selskap eiet 100% av NVS AS.

Håkon Norvald Jacobsen fortsetter som Adm. Dir. i bedriften og organisasjonen for øvrig forblir uendret.