RIF roser økte midler til samferdsel

- Det er ekstra gledelig at planlegging trekkes frem av regjeringen som et viktig satsingsområde, sier RIFs adm. dir. Liv Kari Skudal Hansteen om revidert budsjett.

På Samferdselsdepartementets budsjett i revidert budsjett 2011foreslås det å øke bevilgningene til oppfølging av Nasjonal transportplan med til sammen 186 millioner kroner. Blant annet foreslås bevilgningene til riksveiinvesteringer økt med 110 millioner kroner, som skal gi mer midler til planlegging, bedre veibelysning, midtdelere og utbedring av svinger på utsatte områder.

Videre foreslås det 40 millioner kroner til vedlikeholdsoppgaver på jernbanen blant annet på strekningene Vestfoldbanen, Sørlandsbanen og Østfoldbanen.

- RIF har i sitt arbeid med State of the Nation påpekt et akutt behov for vedlikehold og fornyelse innen blant annet samferdsel og at dette vil kreve langt større bevilgninger enn dagens nivå. Det er bra at dette tas på alvor av regjeringen og at bevilgingene nå trappes opp gjennom revidert budsjett, sier RIFs adm. dir. Liv Kari Skudal Hansteen.

- Men, like viktig som mer midler til investeringer og vedlikehold er det at ressursene utnyttes bedre. Her er god planlegging en viktig nøkkel. Det å planlegge riktig er helt essensielt for å få mest mulig ut av hver offentlig krone som bevilges, sier hun.

- Det er derfor ekstra gledelig å lese i budsjettdokumentene at regjeringen blant annet trekker frem at de ekstra millionene skal benyttes til planlegging foruten andre viktige områder som bedre veibelysning, midtdelere og utbedring av svinger på utsatte strekninger, avslutter Hansteen.