NHO-honnør til Regjeringen

- Honnør til Regjeringen, sier NHO-sjef John G. Bernander, etter at den allikevel åpner for at boligbyggelag og andre private får å bygge omsorgsboliger.

For å sikre målet om å bygge 12 000 nye omsorgsplasser, går Regjeringen nå tilbake på sitt tidligere standpunkt om ikke å la boligbyggelag og andre private få bygge for kommunene.

- Her har heldigvis Regjeringen snudd og tatt det eneste fornuftige standpunktet. Nemlig at private aktører kan være med og bidra til et kommunalt løft for flere omsorgsplasser, sier adm.direktør John G. Bernander i NHO.

I fjor vår kunne Aftenposten melde at boligbyggelag og andre private aktører ikke ville få bygge kommunale omsorgsboliger. Bare frivillige organisasjoner og andre som ikke skulle tjene penger, fikk bidra. Sammen med flere andre aktører reagerte NHO sterkt på denne begrensningen. Til avisen sa NHO-sjef John G. Bernander at ”vi ser en rødgrønn regjering som handler med ideologiske skylapper” og at ”vi sitter nærmest i en form for sjokktilstand”.

Bernander pekte den gang på at uten privat entreprenørskap hadde Regjeringen aldri greid å oppfylle barnehageløftene: - Der brukte Regjeringen private anbydere og entreprenører fordi det gir resultater raskere, sa han til Aftenposten.

- Jeg vil gi honnør til Regjeringen for at den har tatt våre innsigelser til følge, sier Bernander.