Bekken & Strøm tapte i retten

LO, Fellesforbundet, Handel og kontor og Norsk Transportarbeiderforbund vant på alle punkter i Oslo tingrett i rettssaken omkring lovligheten av boikott og betingede sympatiaksjoner mot Gjøvik-firmaet Bekken & Strøm.

- Jeg er ikke overrasket over at retten har kommet til den konklusjon at både boitkottaksjonen og den betingede sympatiaksjonen er lovlige. Vi vil nå iverksette aksjonen, sier 1. nestleder i Fellesforbundet, Anders Skattkjær.

- Bedriften står nå faktisk overfor et valg der de enten kan inngå en tariffavtale med oss, eller ta ansvaret for at bedriften i verste fall må innstille sin virksomhet. Det siste har de jo hevdet i retten kan bli en løsning. Det er beklagelig og unødvendig hvis bedriften velger det siste, sier Skattkjær.

Domsslutning:
1. Sympatiaksjonen som LO/Handel og Kontor og Norsk Transportarbeiderforbund har varslet, er lovlig.

2. Fellesforbundet og Handel og Kontors boikottoppfordring, er lovlig.

3. Bekken og Strøm AS og Sandefjord Skofabrik AS dømmes en for begge – begge for en – til å betale 284 074 – tohundreogåttifiretusenogsyttifire – kroner i sakskostnader samlet til LO, Fellesforbundet, Handel og Kontor og Norsk Transportarbeiderforbund.

Slutning i kjennelse:
1. Begjæringen om midlertidig forføyning overfor LO, Handel og Kontor og Norsk Transportarbeiderforbund tas ikke til følge.

2. Begjæringen om midlertidig forføyning overfor Fellesforbundet og Handel og Kontor tas ikke til følge.

3. Bekken og Strøm AS og Sandefjord Skofabrikk AS dømmes en for begge – begge for en – til å betale 30 000 – trettitusen – kroner i sakskostnader samlet til LO, Fellesforbundet, Handel og Kontor og Norsk Transportarbeiderforbund.

Her finner du dommen