Bruk tiden på et nytt felles sykehus

Det er nå viktig at man bruker den tiden man har til rådighet for å skaffe befolkningen i Romsdal og på Nordmøre et nytt, fremtidsrettet sykehus. I dag har helseministeren satt foten ned for alle ulike forsøk på å ”snike” i køen i forhold til finansiering. I stedet for å satse på to sykehus i regionen, bør man snarest bli enig om en tomt for et felles sykehus. Det man sparer kan brukes til bedre kommunikasjoner. Innfartsveiene både til Molde og Kristiansund er under pari.

Får man gjort noe med veisystemet i distriktet vil kjøretiden til et felles sykehus for de aller fleste mennesker i området bli på under en halv time. Det er noe mange andre nordmenn kun kan drømme om. Ja, selv i Oslo-området kan det ta veldig lang tid før man kommer seg til et sykehus om man da ikke har helikoptertransport.

Får man ett sykehus kan man også få de synergier man trenger. I tillegg har man et stort nok befolkningsgrunnlag for å sikre et sykehus med god og bred kompetanse.

Vi forstår at spørsmål knyttet til sykehuslokalisering er vanskelig – og mange følelser settes i sving. Nå er det på tide å se fremover. Folket både i Romsdal og på Nordmøre har veldig mye til felles – og de vil stå langt sterkere ved å stå sammen.

Det skjer utrolig mye spennende i dette distriktet som er et av de største vekstområder i landet. De to byene utfyller hverandre – og ved å samarbeide vil man også kunne vinne i kampen om de beste hodene og arbeidskraften. Fra naturens side har området fått veldig mange kvaliteter. Det er naturopplevelser hvor man enn går.

Ta frem fargestiftene og blanke ark - og bygg et felles sykehus for fremtiden!