- Brøt Tønsberg kommunes etiske regler

Fremskrittspartiets nestleder Per Arne Olsen brøt Tønsberg kommunes etiske retningslinjer da han kjøpte leilighet på Jarlsø i Tønsberg. Det samme gjelder for varaordfører Bent Moldvær (Frp).

Konklusjonen kommer fram i en rapport revisjonsfirmaet PricewaterhouseCoopers (PwC) har laget på oppdrag fra kontrollutvalget i Tønsberg kommune, skriver Tønsbergs Blads nettutgave.

Per Arne Olsen, som tidligere var ordfører i Tønsberg, var under politietterforskning for leilighetskjøpet, men politiet henla saken som intet straffbart forhold.

– Jeg har ikke fått rapporten ennå og kan derfor ikke kommentere den, sa Olsen til NTB mandag ettermiddag.

– Men jeg kan ikke se at jeg har brutt noe regelverk, fortsatte han.

Ifølge avisen har Olsen og Moldvær forklart til revisjonsfirmaet at de ikke kjente til at leilighetene de kjøpte ikke var lagt ut for salg gjennom megler. PwC skriver i rapporten at denne uvitenheten ikke har avgjørende betydning for vurderingen om at dette er et brudd på kommunens etiske retningslinjer. I disse heter det blant annet at «ansatte skal være seg bevisste at de danner grunnlaget for innbyggernes tillit og holdning i kommunen. De skal derfor ta aktivt avstand fra og bekjempe enhver uetisk forvaltningspraksis».

Revisjonsfirmaet skriver også at Olsen og Moldværs fremgangsmåte har dannet tvil om de har oppnådd fordeler på grunn av kommunale tillitsverv.