Hubro går inn i ny selskapsstruktur

Fasadeentreprenøren Hubro as går inn i ny selskapsstruktur som skal børsnoteres.

Stavangerselskapet Hubro as er solgt til det Svenske kapitalfondet Aktive Finance Management. Selger er det Danske konsernet HansenGroup as i Danmark.

Hubro as med hovedkontor og fabrikk i Stavanger, er en av Norges største og ledende fasadeentreprenører innen systemfasader og har egen salgs- og prosjektavdeling i Oslo.

Selskapet har 60 ansatte fordelt på hovedkontoret i Stavanger og i Osloavdelingen. Omsetningen i 2010 var ca. 160 mil. kr. og det ble levert et positivt driftsresultat på ca. 12 mil.kr. før skatt.

I tillegg til overtagelsen av Hubro as her i Norge, har Aktive Finance Management også overtatt HansenGroup as sine fasadeselskaper i Sverige, Danmark, Tyskland, England og Polen.

Samlet har disse fasadeselskapene 650 ansatte og en omsetning på ca. NOK 800 millioner.

Kjøpet av HansenGroup sine selskaper, sammen med tre andre større oppkjøp i beslektet bransje, gir den nye selskapsstrukturen en omsetning på ca. 2,3 milliarder norske kroner. Det planlegges ytterligere vekst frem mot en forventet børsnotering på Stockholmbørsen OMX i løpet av 2011.

Ansatte og ledelse i Hubro ser veldig positivt på endringen, da vi mener det vil gi oss ytterligere stordriftsfordeler og sterkt bedret konkurranseevne i et marked som er i kraftig endring.