Hastemøte om Molde sykehus-tilbud mandag

Tilbudet om lokal delfinansiering av et nytt Molde sykehus skal mandag drøftes på toppnivå før det eventuelt skal styrebehandles.

Fungerende direktør for Helse Nordmøre og Romsdal HF, Nils Å. Eriksson, skal mandag ettermiddag møte fungerende styreleder i helseforetaket, John Harry Kvalshaug, for å drøfte saken.

Tilbudet til Helse Midt-Norge RHF om lokal delfinansiering av et nytt sykehus i Molde ble ikke avslått av Midt-Norge da det behandlet saken fredag, men styret vedtok å sende saken videre til Helse Nordmøre og Romsdal for videre behandling. Styret i dette helseforetaket skal ha møte onsdag, får NTB opplyst.

12. januar dukket forslaget opp på bordet til Moldes ordfører Jan Petter Hammerø. Det innebærer et tilbud fra GassRor om lån på 250 millioner kroner, kombinert med et kjøpstilbud fra Molde kommune på sykehuseiendommer for 250 millioner kroner. Styret i Helse Midt-Norge sa seg fredag villig til å bidra til en avklaring av de juridiske spørsmålene som er knyttet til forslaget.

Et forslag som Helse Midt-Norges direktør, Gunnar Bovim, hadde satt fram til fredagens styremøte – der han klart anbefalte et nei til finansieringspakken – ble trukket tilbake. Hvis det regionale helseforetaket hadde sagt ja, måtte det i tillegg skaffes vel 440 millioner kroner til egenfinansieringen.