Tøft gjort

Vi vil berømme alle som har bidratt til at Steffen Johansen som er lam fra brystet og ned, har fått en lærlingkontrakt som maskinfører hos Glømmen Entreprenør. Steffen er en tøffing. Han ble alvorlig skadet i en fallskjermulykke som 16-åring, men han har kjempet seg tilbake til livet – og nå er drømmen om å kjøre hjullaster gått i oppfyllelse. Det at vi har ungdommer som er villig til å komme seg tilbake til jobb, er gull verdt.

Men vi må også berømme både den nye arbeidsgiveren og hele støtteapparatet som har gjort dette mulig.

Selvsagt koster det ekstra å tilrettelegge en slik arbeidsplass for en funksjonshemmet, men med den innstillingen Steffen har er vi overbevist om at vi får en dyktig sjåfør og at bedriften får en lojal medarbeider. Han vil selvsagt få et bedre liv enn å sitte hjemme, men for samfunnet er også dette en meget god løsning.

Vi håper at flere kan få samme mulighet som Steffen. Det er mange som både har evne og vilje til å komme seg ut i jobb. Det er også hyggelig å se at NAV-systemet som har fått mye juling, også kan kaste seg rundt når det gjelder. Fylkeskommunen har også gjort en god jobb i denne saken. Det gir håp.

– Ja, jeg stortrives. Jeg kunne ikke hatt det bedre enn jeg har det nå. Det er knallbra, sier Johansen til Namdalsavisa. Unggutten fikk lærlingkontrakt etter å ha gjennomført en tilrettelagt utdannelse på Grong vgs. og praksis hos Ivar Håkon Sklett i Grong.

Slike gladmeldinger håper vi å bringe flere av.