Ny regiondirektør i Statsbygg

Gro Bratsberg er fra 1. januar utnevnt til ny regiondirektør i Statsbygg region sør. Hun kommer fra stillingen som forvaltningssjef i samme region.

Gro Bratsberg tar over etter Hans Frost som går av med pensjon. Han blir værende ved kontoret som ressurs i enkeltsaker frem til sommeren.

Siden 1995 har Bratsberg jobbet som teknisk sjef og forvaltningssjef i Statsbygg. Hun har hatt ansvaret for å koordinere drift, vedlikehold og utvikling av regionens eiendommer.

Første kvinnelige regiondirektør
Statsbygg har en nokså lik kjønnsfordeling i ledelsen, men regiondirektørene har frem til nå alle vært menn.

- I Statsbygg har jeg opplevd at kvinner og menn gis like muligheter, og at det er kunnskaper og prestasjoner som teller. I eiendomsforvaltningen finnes det andre kvinner i ledende stillinger på samme nivå, og jeg tror det er tilfeldig at den første kvinnelige regiondirektøren blir å finne i region sør, avslutter den nye regiondirektør.

Regionkontorene
Statsbyggs fem regionkontorer forvalter Statsbyggs eiendommer innenriks. Driftspersonalet har ansvaret for den daglige driften av eiendommene og oppfølging av kundene. Nærmere 340 personer har arbeidsoppgaver knyttet til forvaltning og drift av eiendommene. Eiendomsforvaltningens målsetting er å sikre kostnadseffektiv drift og verdibevarende vedlikehold av Statsbyggs eiendomsmasse.

Statsbygg region sør har hovedkontor i Porsgrunn og forvalter eiendommer i Vest-Agder, Aust Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Statsbygg region sør har 177 bygninger fordelt på 57 eiendomskompleks.