Kruse Smith bygger seg opp på Østlandet

Kruse Smith har flyttet administrasjonen til oppkjøpte Skutle til Lillestrøm og begynner nå å få skikk på region Øst som ble etablert høsten 2009 i sentrum av Romerikes hovedstad.

– Vi ble ikke skikkelig operative før vi kjøpte Skutle i mars i fjor, og nå ved nyttår har vi flyttet administrasjonen fra Bryn hit til regionskontoret i Lillestrøm. Dermed er vi nå en stab på rundt 30 funksjonærer og 60-70 timelønnede, forteller Jørn Bogen som er regiondirektør Øst i Kruse Smith.

– Vi har nå kapasitet til å påta oss større oppgaver og kan ta det meste av oppdrag med unntak av broer hvor vi eventuelt må dra veksler på konsernet. Regionkontoret har for 2011 lagt opp til et budsjett på om lag 200 millioner kroner, fremholder den erfarne 54-åringen som er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom.

Bogen som opprinnelig er fra Narvik, har en fortid i Høyer Ellefsen, ABB, Block Watne, Fagbygg og Peab og kom til Kruse Smith fra Betongmast.

For tiden driver regionskontoret Øst med tradisjonell entreprenørvirksomhet innen nybygg og rehabilitering. Egen prosjektutvikling er til vurdering, men enn så lenge drar man nytte av kompetansen som er bygd opp ved hovedkontoret i Kristiansand samt ved regionkontoret i Stavanger. Det er heller ikke etablert noe eget kontor for anlegg ennå.

– For tiden arbeider vi med å få innarbeidet Kruse Smith-tankegang og selskapets styringssystemer i virksomheten vår. Dessuten jobber vi med en del konkrete byggeprosjekter hvor vi håper å kunne dra i land noen kontrakter etter hvert på nyåret, opplyser Bogen.

I dag opererer Kruse Smiths regionkontor Øst med Gardermoen og Drammen som ytterkanter.

– Stor-Oslo representerer et stabilt marked hvor det hele tiden skjer noe. Derfor har vi foreløpig ingen konkrete planer om å ekspandere inn i Mjøstraktene, sier han.

Bogen innrømmer at det var tøft å skaffe seg jobber i 2010 hvor marginene var små.

– Men nå ser det ut til å løsne litt. Det er færre aktører ute på anbudsbefaringer. Derfor håper vi at det skal bli mulig å få hevet de pressede marginene, avslutter han.