Gjør det fett å trene

Ventilasjonsmontøren LK Klima gjør det fett for de ansatte å holde seg i form. Selskapet har også innført slankebonus.

– Dette er noe jeg har funnet opp for å muntre opp. Det er ikke noe krav, kun en gulrot, kommenterer Lars Kolstad overfor Dagens Næringsliv. Han leder Ulefoss-bedriften som driver ventilasjonsmontasje i Telemark.

Premieringsordningen for å holde seg i form er utbetaling av 50 kroner per treningsøkt i bedriftens trimrom som representerer en investering på 60.000 kroner. Videre gis det 10.000 kroner for å slutte å røyke. I tilegg honoreres de ansatte med 1000 kroner per kilo vekttap, og de får 10.000 utbetalt for null sykefravær.

– Vi har et veldig tungt yrke hvor det er en stor fordel å være sterk, forteller Kolstad som selv har drevet styrkeløft som ung og som nå veileder ansatte som stiller opp på trimrommet.

Premieringen har resultert at flere av de 10 ansatte har dukket opp på fellestrening gjerne før klokken 0530 om morgenen, melder DN.

Kolstad er overbevist om at treningen og premieringen hjelper på sykefraværet.

NHO minner om at man må passe på ikke å blande ordinær månedslønn med premier. Samtidig anbefaler næringsorganisasjonen at bonusordninger er midlertidige slik at de ikke oppleves som en del av lønnen.

Landsforeningen for overvektige tar ikke lett på saken og dømmer ordningen til å virke diskriminerende og lite gjennomtenkt.

Så gjenstår det å se om LK Klima med sin trim-motivering unngår å bli ribbet for gode medarbeidere.