Presist flisarbeid

Skjær bedre og enklere i fliser med nytt verktøy og fliseholder fra Bosch.

For et par år siden kjøpte Bosch produsenten av fliseskjærerverktøyet RotoZip. Bosch har forbedret dette verktøyet vesentlig og lanserer det nå under eget navn: Bosch GTR 30 CE Professional.

Den nye fliseskjæreren har fått en ny kraftig 700 watts motor. Den sørger for å rotere boret 30.000 ganger i minuttet. Denne høye hastigheten sikrer at man med et diamantbor enkelt kan bore hull i opp til tre cm tykke fliser – uten risiko for at flisene går i stykker.

Det kompakte designet gjør det lett å bevare overblikket og kontrollen når man borer i fliser. Samtidig slipper man det verste støvet under fliseskjæringen, da det også er uttak til en støvsuger.

Fliseskjæreren har nå velkjente Bosch-teknologier som Softstart, som sikrer en langsom oppstart, samt Constant Electronic, en slags fartspilot, som sikrer en konstant omdreiningshastighet – selv under hard belastning. Constant Electronic gjør det enklere å bore i flisene og sliter mindre på tilbehøret, da fliseskjæreren arbeider med konstante omdreininger.

Med den tilhørende fliseholderen GTD 1 Professional, som følger med uten ekstra kostnad i en begrenset periode, er det lett å bore i fliser. De sterke klemmene og robuste støttebena gjør det enkelt å feste flisene og klinkerne med én hånd. Selv fliser opp til 60 x 60 cm og med en tykkelse på 30 mm holder den godt fast. Fliseholderens lave vekt på 3,75 kg gjør den enkel å ta med fra den ene kunden til den andre. Det er et eget rom til oppbevaring av tilbehør, og den kommer med flere forskjellige maler til fliseutskjæring. Fliseholderen kan festes til et fast underlag ved hjelp av skruer eller skruetvinger, hvis den skal brukes over en lengre periode på byggeplassen eller i verkstedet.