Pullman Ermator på plass i Norge

Den svenske støvsuger- og luftrenserprodusenten Pullman Ermator satser nå på egne bein i Norge.

De svenskproduserte maskinene har lenge vært tilgjengelige I Norge via blant et agentur med Foma, men 1. juni etablerte de seg med eget kontor på Furuset i Oslo.

Vil bli størst
- Vi i Pullman Ermator har satt oss som mål å bli en av de største i Europa, og da må vi være tilstede i de viktigste markedene selv. For oss er Norge et veldig viktig marked, sier salgssjef for Norden Stefan Bergsten i Pullman Ermator til Byggeindustrien.

Han forteller at det var et ønske blant annet fra de store utleieselskapene at selskapet skulle være tilstede selv på det norske markedet.

Det nye kontoret har allerede dratt i land flere viktige kontrakter. Blant annet har Polygon, Skadegruppen og Norprodukter kjøpt nye Pullman Ermator-maskiner. Dette er kontrakter som er veldig viktige for selskapet. Produktutvikling skjer nemlig i samarbeid med kundene, og derfor ønsker de å håndtere noen av sluttbrukerne selv.

Luftrenser
Bergsten forteller at i tråd med økt fokus på rene byggeplasser og HMS har selskapets luftrensere vært en stor hit i Sverige.

- Blant annet har vi samarbeidet tett med Peab på dette området. De har hatt et sted mellom 250 og 300 ansatte på kurs hos oss for å lære seg å bruke luftrenserne riktig, sier han.

I likhet med de fleste andre leverandørene til byggenæringen merket svenskene finanskrisen godt. Pullman Ermator valgte å bruke ledig kapasitet på produktutvikling, og det har resultert i 11 nye produkter fra fabrikken i Smedjebacken hittil i år. Blant annet har de utviklet luftrensere som renser molekyler ned på 0,3 My. Det vil si partikler på størrelse med små bakterier.

På støvsugersiden tror Bergsten at våtsugeren W70P vil bli bestselgeren. Den er Sveriges desidert mest solgte støvsuger innen sitt segment, og har en sugekapasitet på 200 kubikkmeter i timen og en pumpekapasitet på 260 liter per minutt.