Blåser liv i Murverksprisen

Det er blåst liv i murverksprisen igjen. Etter initiativ fra byggutengrenser.no har medlemsbedrifter i organisasjonen med tilknytning til mur og puss etablert Norsk Murforum, et samarbeidsforum som har som hovedformål å fremme og synliggjøre gode murverksløsninger.

Murverksprisen ble etablert i 1978 for å stimulere til og utvikle god bruk av murverk i norsk byggevirksomhet, og har vært utdelt relativt sporadisk i årene frem til 2007, da den ble tildelt siv.ark Einar Dahle for hans mangeårige engasjement for mur og murarkitektur. Mens prisen tidligere ble tildelt enkeltpersoner, er det nå bestemt at den skal gå til:

”Bygg i Norge med fremragende arkitektur der murverk også er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte. Prisen kan deles ut til inntil 5 år gamle bygg. En forutsetning er at bygget er ferdig innflyttet ved juryeringstidspunktet.”

Murverksprisen 2011 vil bli utdelt under Norsk Murdag 2011, som blir arrangert i Trondheim 16. mars. Norsk Murdag er et heldagsarrangement som gjennomføres som et samarbeidsprosjekt mellom Byggforsk Sintef og Norsk Murforum, med murrelaterte presentasjoner fra både inn- og utland.

Juryen for Murverksprisen består av:

Siv. ark. Jostein Bjørndal og siv. ark. Gro Eileraas, begge utnevnt av NAL,

ing. Mari Flaata, redaktør i bladet Mur+Betong, siv. ing. Morten Langvik, Mur-Sentret as, og siv. ing Ole H Krokstrand, byggutengrenser.no.

Varamann er Per Christian Berg, redaktør i bladet Murmesteren

Juryen har allerede mottatt en rekke forslag til mulige kandidater, men ønsker seg gjerne flere forslag.

Disse kan sendes til: ole@byggutengrenser.no, og bør inneholde: prosjektnavn og adresse, kort omtale og 4-6 fotografier som beskriver prosjektet.

Frist for innsendelse er 15. januar.