Fanget kjemperotte i kjelleren

En mann fra Fredrikstad fanget nylig en kjemperotte. Det viste seg at gnageren hadde forspist seg på proteinpulver som mannen hadde stående i kjelleren.

 

Vidar Pedersen (43), som driver med styrketrening, sier til Fredriksstad Blad at rotta hadde spist opp rundt 12 kilo proteinpulver av en sekk som sto i kjellerboden.

Han anslår at den målte minst 50 centimeter fra snute til hale og har ingen annen forklaring på rottas størrelse enn at den har spist store mengder av pulveret.

– Jeg hadde en 25-kilos sekk stående i kjellerboden. Det er gnagd hull i sekken og omtrent halvparten er fortært. Rotta var muskuløs og blank i pelsen, men jeg tviler på om leverandøren vil bruke historien som reklame, smiler 43-åringen.

Rotta har herjet i kjelleren i boligen på Cicignon i hele høst.

– Vi har sett den flere ganger. Det ble tidlig klart at de små burfellene som vi kjøpte hos Clas Ohlson, ikke var store nok for denne kjempen, sier Pedersen.

Han la historien ut på Facebook og fikk raskt råd om hvordan den skulle fanges.

– Løsningen ble en god gammeldags klappfelle. Åtet var en blanding av peanøttsmør og ost. Det ble mer forlokkende enn proteinpulveret som rotta mesket seg med, sier rottefangeren fra Fredrikstad. (©NTB)